Behandelmethode

 

Praktijk Hartgericht kijkt naar wie jij bent, wat jij nodig hebt, wat bij jou past en wat jou kan helpen in jouw proces. Wat voor persoon ben jij, wat heb jij meegemaakt, wat is jouw situatie? Waarom doe je wat je doet, voel je wat je voelt en denk je wat je denkt?

 

De begeleiding zal bestaan uit diverse methodes:

 

Ervaringgerichte therapie: Een therapievorm waarbij ervaren, voelen en handelen centraal staan. Door te dóen ontstaat er een koppeling tussen denken, voelen en lichamelijke sensaties.

 

Beeldcommunicatie 'Uit je hoofd naar je hart': Een therapievorm waarbij het onderbewuste wordt aangesproken door bijvoorbeeld muziek, verhalen, Playmobil - of baboeshka poppetjes. Hierdoor komt er een balans tussen wat in het onderbewuste en bewuste speelt.

 

Systeemtherapie: Een therapie die zich niet alleen richt op de individuele problematiek maar ook op de wisselwerkingen tussen een groep mensen die in samenhang zijn. Zoals bijvoorbeeld een gezin, familie, vriendengroep, collega’s of samengestelde gezinnen.

 

Contextuele therapie: Een therapeutische benadering die problemen en levensvragen niet los ziet van wat generaties lang is doorgegeven en ontvangen.

 

Narratieve therapie: Een therapievorm waardoor je wordt geholpen om op verhaal te komen, op jouw verhaal, en op verhalen die jou sterker maken en je terug in je waarde plaatsen.

 

• ReAttach en EMDR (lees meer)

 

• EFT relatietherapie (lees meer)

 

Door deze verschillende vormen van begeleiding zal je onder andere meer inzicht krijgen in je gevoel, je gedrag, je gedachten en de manier waarop jij in het hier-en-nu met je persoonlijke problemen omgaat.

 

Ik neem deel aan intervisie en supervisie. Dit betekent dat ook ik ondersteund wordt in mijn professionele ontwikkeling.

 

Ik werk vanuit een christelijke levensvisie maar Praktijk Hartgericht is beschikbaar voor een ieder die psychosociale hulp, rouw- & verliesbegeleiding en systeemspecialistische therapie zoekt. Dit ongeacht mogelijke verschillen op het gebied van geloofsovertuiging, levensbeschouwing of (culturele) achtergrond.

Medisch Centrum Bijsteren,  Jan Nijenhuisstraat 191, 3882 HS Putten  |  06 - 10 633 844  |   leonieke@hartgericht.nl