Gezins- & EFT relatietherapie

 

We hebben in ons leven te maken met veel verschillende systemen. Mijn praktijk richt zich daarom niet alleen op individuele therapie maar ook op de wisselwerkingen tussen systemen zoals bijvoorbeeld echtparen, gezinnen of samengestelde gezinnen.

 

In systeem-, gezins- & relatietherapie kijken we - zonder oordeel - naar de relaties die je met anderen hebt, de relatie die je met jezelf hebt en hoe deze twee soorten van relaties op elkaar van invloed zijn. We besteden aandacht aan je innerlijke gesprek (dialoog), het gesprek (dialoog) met de ander en wat je nu precies bedoelt te zeggen. De drie vitale krachten - humor, positieve agressie en seksualiteit - worden aangesproken. In de therapie leggen we het verband tussen gesproken taal en de taal van het lichaam. Iedereen deugt en de verbinding met de ander is autonoom hierdoor wordt er vrijheid in nabijheid ervaren. Een goede regulatie van emoties is belangrijk zodat je goed je positie kan innemen en de afstand en nabijheid kan reguleren.

 

EFT

In de opleiding 'Systeemspecialist' ben ik onder andere ook opgeleid in de EFT therapie (Emotionally Focused Therapy) van Dr. Sue Johnson. EFT is gebaseerd op de hechtingstheorie. Omdat ik EFT niet altijd toereikend vind, maak ik ook veel gebruik van inzichten van andere deskundigen, zoals Esther Perel en Dr. David Schnarch.

 

Met passie werk ik hartgericht aan het versterken van eigen kracht en verbindingen.

 

Van harte welkom!

Medisch Centrum Bijsteren,  Jan Nijenhuisstraat 191, 3882 HS Putten  |  06 - 10 633 844  |   leonieke@hartgericht.nl