Gezins- & EFT relatietherapie

 

Het hart is de centrale plaats van de liefde. In ons hart voelen we ons het meest kwetsbaar. In ons hart hebben we niet verwerkte kwetsuren opgelopen. Hoe meer kwetsuren, hoe banger we worden om ons hart opnieuw te openen. Vanuit angst houden we ons hart gesloten. We raken de verbinding met onszelf en anderen kwijt. Toch richt je je elke keer op de ander. Je klopt elke keer op de deur van het hart van de ander. Hoe harder je klopt, hoe harder de ander zich misschien zal terug trekken. Dan is het moment gekomen om samen met een ander naar jezelf en de relatie met de ander te gaan kijken en luisteren.

 

Mijn praktijk richt zich niet alleen op individuele therapie maar ook op de wisselwerkingen tussen systemen zoals bijvoorbeeld echtparen, gezinnen of samengestelde gezinnen. In systeem-, gezins- & relatietherapie kijken we - zonder oordeel - naar de relatie die je met jezelf hebt, de relaties die je met anderen hebt en hoe deze twee soorten van relaties op elkaar van invloed zijn. We gaan met aandacht naar je eigen hart en besteden aandacht aan je innerlijke gesprek (dialoog). We gaan in gesprek (dialoog) met de ander. We kijken wat je nu precies bedoelt te zeggen, wat je nu precies voelt en ervaart. In de therapie leggen we het verband tussen gesproken taal en de taal van het lichaam. Iedereen deugt en de verbinding met de ander is autonoom hierdoor wordt er vrijheid in nabijheid ervaren. Een goede regulatie van emoties is belangrijk zodat je goed je positie kan innemen en de afstand en nabijheid kan reguleren.

 

In de opleiding 'Systeemspecialist' ben ik onder andere ook opgeleid in de EFT therapie (Emotionally Focused Therapy) van Dr. Sue Johnson. EFT is gebaseerd op de hechtingstheorie. Omdat ik EFT niet altijd toereikend vind, maak ik ook veel gebruik van inzichten van andere deskundigen, zoals Esther Perel en Dr. David Schnarch.

 

Met passie werk ik hartgericht aan het versterken van eigen kracht en verbindingen.

 

Van harte welkom!

Medisch Centrum Bijsteren,  Jan Nijenhuisstraat 191, 3882 HS Putten  |  06 - 10 633 844  |   leonieke@hartgericht.nl