Hoe werk ik?

 

Praktijk Hartgericht kijkt naar wat bij jou past en wat jou kan helpen in je proces. Wat voor persoon ben je, wat heb je meegemaakt, wat is je situatie en wat heb je nodig?

 

De begeleiding zal bestaan uit gesprekken met behulp van diverse methodes zoals:

 

• Ervaringgerichte therapie: een therapievorm waarbij ervaren, voelen en handelen centraal staan. Door te dóen ontstaat er een koppeling tussen denken, voelen en lichamelijke sensaties.

• Beeldcommunicatie ('Uit je hoofd naar je hart'): een therapievorm waarbij het onderbewuste wordt aangesproken door bijvoorbeeld muziek, verhalen, Playmobil - of baboeshka poppetjes. Hierdoor komt er een balans tussen wat in het onderbewuste en bewuste speelt.

• Systeemtherapie: een therapie die zich niet alleen richt op de individuele problematiek maar ook op de systemische context.

• Contextuele therapie: een therapeutische benadering die problemen en levensvragen niet los ziet van wat generaties lang is doorgegeven en ontvangen.

 

Door deze verschillende vormen van begeleiding zal je onder andere meer inzicht krijgen in je gevoel, je gedrag, je gedachten en de manier waarop jij in het hier-en-nu met je persoonlijke problemen omgaat.

 

Ik neem deel aan intervisie en supervisie. Dit betekent dat ook ik ondersteund wordt in mijn professionele ontwikkeling.

 

Ik werk vanuit een christelijke levensvisie maar Praktijk Hartgericht is beschikbaar voor een ieder die psychosociale hulp zoekt. Dit ongeacht mogelijke verschillen op het gebied van geloofsovertuiging, levensbeschouwing of (culturele) achtergrond.

Medisch Centrum Bijsteren,  Jan Nijenhuisstraat 191, 3882 HS Putten  |  06-10633844  |   leonieke@hartgericht.nl