Gezins- & EFT relatietherapie

Het hart is de centrale plaats van de liefde. In ons hart voelen we ons het meest kwetsbaar. In ons hart hebben we niet verwerkte kwetsuren opgelopen. Hoe meer kwetsuren, hoe banger we worden om ons hart opnieuw te openen.

Vanuit angst houden we ons hart gesloten. We raken de verbinding met onszelf en anderen kwijt. Toch richt je je elke keer op de ander. Je klopt elke keer op de deur van het hart van de ander. Hoe harder je klopt, hoe harder de ander zich misschien zal terug trekken of gaat vechten. Dan is het moment gekomen om samen met een ander naar jezelf en de relatie met de ander te gaan kijken en luisteren.

Naast de opleiding systeemspecialist heb ik de basis opleiding EFT therapie (Emotionally Focused Therapy) gevolgd. De basis van EFT is de hechtingstheorie die zegt dat niemand is gemaakt om alleen te zijn. Ieder mens functioneert beter in verbinding met een geliefde die emotioneel open en nabij is.

In de EFT worden de emoties gebruikt als ingang om elkaar te begrijpen. Onder de boosheid zit vaak veel pijn. Pas als je kunt zeggen wat jou pijn doet of waar je behoeften liggen kan de ander iets voor je betekenen. De ander kan troost geven, steun of geruststelling, maar dat kan pas als je niet alleen maar boos bent, maar juist je kwetsbare gevoelens durft te tonen.

Ik maak ook gebruik van inzichten van andere deskundigen, zoals Esther Perel en Dr. David Schnarch.

Met passie werk ik hartgericht aan het versterken van eigen kracht en verbindingen.

Van harte welkom!